La data de 4 mai 2017, cu 4 zile înainte de a fi ales Președinte al Franței, Emmanuel Macron a vizitat fabrica Verallia Albi – VOA ca parte a turneului său electoral. Prezența sa la fabrică a fost un semn de susținere a industriei de excelență franceză în domeniul producției de sticlă.
Imagine 1  Emmanuel Macron vizitează fabrica Verallia Albi - VOA Imagine 1

 

Pe urmele excelenței

Împreună cu Jean-Pierre Floris, CEO al companiei producătoare de sticlă Verallia, Macron a vizitat  fabrica VOA în timpul turneului campaniei sale electorale din Albi, în sud-vestul Franței. Cei doi au avut parte de un tur destul de detaliat al fabricii, putând să vadă întreg procesul de producție al sticlei, metoda folosită aici, precum și echipamentele de ultimă generație utilizate pentru a obține sticla de cea mai bună calitate. În luna martie a anului trecut, au fost investiți peste 24 milioane de euro pentru a moderniza complet jumătate din echipamentele de producție din această fabrică pentru a se menține standardul de calitate dorit.

 

Imagine 2  Emmanuel Macron vizitează fabrica Verallia Albi - VOA Imagine 2

 

Actualul președinte al Franței a fost plăcut impresionat de standardul superior de calitate care este respectat în această fabrică și s-a bucurat să afle că această excelență de care VOA dă dovadă în procesul de producție al sticlei este recunoscută de cei mai importanți producători de băuturi din Europa, având în prezent peste 10 000 de clienți.

 

Imagine 3  Emmanuel Macron vizitează fabrica Verallia Albi - VOA Imagine 3

 

Compania VOA

Este una dintre companiile cu cea mai îndelungată tradiție în Franța, fiind înființată în secolul XIX. Sub numele Saint-Gobain, aceasta are o istorie de 350 de ani de producție a sticlei, în prezent fiind leader-ul european în domeniu. Astăzi, fabrica se întinde pe 23 de hectare, având peste 300 de angajați. Cu o capacitate de 180 000 de tone, aceasta produce 800 000 de sticle în medie pe zi pentru băuturile alcoolice, non-alcoolice și pentru vin, existând peste 350 de modele diferite anual.

Printe cele mai importante aspecte care pot fi menționate despre VOA avem programul ECOVA prin care compania își propune să reducă cât mai mult posibil impactul pe care îl are asupra mediului; serviciul unic în Franța The FLEX LINE prin care, încă din noiembrie 2009, se produc serii reduse de 10 000 – 60 000 de bucăți; o inovație deosebită și anume crearea unei sticle de culoare neagră numită Extra Noir, cu proprietăți de protecție împotriva razelor UV, dar și consultanța tehnică acordată pentru crearea unui nou proiect sau refacerea unuia mai vechi.

 

French presidential candidate for the political movement "En Marche" ("On the Move") Emmanuel Macron (C) smells and tastes white wine during a visit at the Paris' international agriculture fair (Salon de l'agriculture) on March 1, 2017 in Paris. / AFP PHOTO / GEOFFROY VAN DER HASSELT (Photo credit should read GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP/Getty Images)  Emmanuel Macron vizitează fabrica Verallia Albi - VOA Imagine 4

 

Macron – un iubitor și fin cunoscător al vinului

Noul președinte al Franței nu numai că apreciază foarte mult vinul și calitatea acestuia, dar consideră și că o parte din identitatea țării sale poate fi găsită în el. Într-un interviu acordat pentru “Terre de Vins” acesta declară că nu se consideră un expert, ci un amator curios și pasionat, pentru care o masă fără vin este considerată ceva mai tristă. Cu toată modestia acestuia, Macron a dovedit că este un adevărat cunoscător atunci când în timpul unei degustări de vin pe nevăzute a identificat în mod spectaculos un Bordeaux Blanc și un Côteaux d’Aix en Provence rosé. Astfel, vizita pe care acesta a avut-o la fabrica VOA a avut toate șansele să fi fost una plăcută și chiar interesantă.

Dorești să beneficiezi și tu de aceste sticle speciale produse de furnizorii noștri premium? Scrie-ne și spune-ne cu ce te putem ajuta.