3  SELECTIVE LINE – Survival by day, revival at night 3

În anul 2017, printre trendurile viitorului, se anunță revoluționarea aspectului sticlelor de băuturi tradiționale, cu care publicul este deja obșnuit. Inspirat din modă, arhitectură și design din jurul lumii, conceptul Selective Line are ca scop stimularea creativă a producătorilor de băuturi de toate tipurile, astfel încat rezultatul să surprindă și cele mai mari exigențe ale iubitorilor de frumos.

Conceptul a fost creat de Verallia, care a contactat-o pe Chantal Thomass, designer francez, pentru realizarea aspectului diversificat al sticlelor. Chantal își explică alegerile neobișnuite și pline de creativitate spunând „Mesajele pe care încerc să le comunic prin designul meu sunt feminitate, frumusețe, stil și libertate.”

Aceasta a împărțit designul sticlelor în două categorii, în funcție de tipul băuturii:

  • MALICE pentru vin, lichior, apă și siropuri
  • VERTIGE pentru coniac, rom și armagnac

Pentru cele doua categorii definite, a creat 18 modele diferite de gravuri:
2  SELECTIVE LINE – Survival by day, revival at night 21  SELECTIVE LINE – Survival by day, revival at night 1

Făcându-și loc cu ușurință în lumea luxului și a modei, conceptul a fost creat pentru a șoca, a ieși în evidență și a atrage atenția. Este ideal pentru petreceri, evenimente și fashion weeks, fiind o adevărată apariție pe mesele invitaților.

Totodată, inspiră și dezvoltă creativitatea privitorului, ușurându-i alegerile în proiectele ambițioase. Ce poate fi mai plăcut decât să te relaxezi bând un pahar de vin și pornind un posibil concept de viitor, benefic pentru corporația ta?

Un alt avantaj, menționat de însăși designerul Chantal într-o declarație de a sa este scăderea ratei poluării, căci o parte din cumpărători va fi tentată să păstreze sticlele după consumarea băuturii, datorită designului aparte. Chantal afirmă: „Cred că nimeni nu ar dori să arunce o sticlă cu aspect frumos, majoritatea ar prefera să o păstreze și să o folosească mai departe ca decorațiune.”

Sticla este emblema vizuală a băuturii. O sticlă cu aspect plăcut, atractiv, va atrage un număr de clienți mult mai mare față de o sticlă al cărui aspect pare neîngrijit, căci dacă nu se acordă importanță detaliilor vizuale, de unde are clientul certitudinea că băuturii din interior i s-a acordat un alt fel de atenție?

Pentru ca un produs să se ridice la standardele cele mai înalte ale luxului, este nevoie de o privire minuțioasă asupra fiecărui detaliu, oricât de lipsit de importanță ar părea acesta.

Suntem nerăbdători să vedem care va fi feedback-ul pe care publicul îl va da cu privire la conceptul propus de Verallia și suntem convinși că părerile se vor ridica la standardele cerute.

Până în 2017 însă, vă invităm să deveniți voi înșivă designeri, căci cei Selective Line au o secțiune pe site dedicată celor ce doresc să-și creeze singuri aspectul unei sticle. Mai multe detalii găsiti aici.